İlk sehir disi gezimizde programimiz oldukca yogun. Once KDW sarap ciftligine gidiyoruz. Guney Afrika bagcilik ve uzumden uretilen akollu ickiler konusunda giderek sohret kazanan bir ulke. KDW de 1800 lt lik ficilar var. Big Bill isimli fici 121.000 lt lik. Tesisde sarap uretimi konusunda bilgi veriliyor.Cesitli saraplar tanitiliyor.


Ardindan vahsi kuslari ziyaret ediyoruz. Burasi vahsi kuşlari korumak, egitmek ve rehabilite etmek amaciyla kurulmuş. Puhu kuşalri ile resim kolay ama kartal la hele kartal gozunuzun icine bakinca oldukça zor. Resimlerle bu anlari kaydediyoruz.
Guzel bir ogle yemeginden sonra Stellenbosch a gidiyoruz. Temiz ve sade bir bölge. Yirmi dört binden fazla öğrencinin bulunduğu Stellenbosch Üniversitesi ve çevresi güzel. Okulun bölümleri ayrı ayrı binalarda kurulmuş ve etrafında tek katlı birçok öğrenci evleri var. Kafe ve restoranlar öğrenci ihtiyacına göre oluşturulmuş.Bölgede şarapçılığı 1679 sonrasında yöreye adını veren Vali Simon von der Stel başlatmış. Hollandalı göçmenlere arazi verilmiş, tarım desteklenmiş. Kasabadaki üniversitenin profesörlerinden Abraham Perold 1925’te pinot noir ve hermitage üzümlerini karıştırıp ülkenin özgün pinotage üzümünü oluşturmuş.

